قوانین مربوط به داروها در امارات
به اطلاع هموطنان گرامی میرساند، حمل و مصرف برخی داروهای مسکن رایج در ایران براساس مقررات گمرکی و انتظامی امارات عربی متحده، بعنوان استفاده از مواد مخدر تلقی میشود بنابراین یافتن چنین دارویهایی نزد مسافرین ایرانی به هنگام ورود به امارات نقض قوانین این کشور محسوب گردیده و دارای پیگردهای قضایی میباشد.
برای پرهیز از بروز مشکلات و درگیرشدن هموطنان عزیز در گرفتاری های قانونی و قضایی امارات پیشنهاد میشود که توصیههای زیر با دقت مطالعه و رعایت گردد:
– تا حد امکان از همراه داشتن هرگونه داروهای آرامبخش و خوابآور اعم از قرص، شربت و آمپول به هنگام ورود به امارات پرهیز نمائید.
– کسانی که به دلایل پزشکی(و نه بر اساس خود درمانی)مجبور به استفاده از این داروها هستند، لازم است قبل از ورود به امارات، نسخه پزشک معالج را به زبان عربی ترجمه و به تایید وزارت بهداشت ، قوهقضائیه، وزارت امور خارجه ایران و سفارت امارات عربی متحده در تهران رسانده و مدارک تایید شده را جهت ارائه به ماموران گمرکی و انتظامی امارات در بدو ورود در فرودگاه و یا بندر ارائه نمایند.
– با توجه به فرآیند طولانی تایید مدارک پزشکی توصیه میشود، این دسته از هموطنان، صرفا با داشتن خلاصهای از سوابق پزشکی خود، بجای حمل داروهای ضروری مورد نیاز، با مراجعه به درمانگاه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در دبی نسبت به تهیه آنها اقدام نمایند.
– افرادی که اقدام به تایید نسخههای پزشکی خود در ایران نموده و داروهای مورد نیازشان را به همراه دارند در صورت بروز هرگونه مشکلی در فرودگاههای دبی و شارجه میتوانند بلافاصله با سر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران جهت رسیدگی به مشکل خود تماس حاصل نمایند.
آدرس: دبی، منطقه جمیرا، خیابان الوصل، شماره ۲۵۶
تلفن: ۳۴۴۴۷۱۷-۰۰۹۷۱۴
داروهای ممنوعه در امارات
بر اساس ماده ۶ از قوانین فدرال سال ۲۰۰۲ در خصوص جرایم پولشویی، بانک مرکزی امارات موظف به تنظیم و ابلاغ مقررات مربوطه در این زمینه به مسافرانی است که مبالغ نقدی بیشتر از سقف مجاز حمل میکنند.
براین اساس، بنا به تصمیم بانک مرکزی امارات حداکثر سقف مجاز حمل پول نقد (۱۰۰۰۰۰) یکصد هزار درهم امارات و یا معادل آن در ارزهای دیگر (از جمله اسناد مالی) است. اگر مسافر مبلغ نقدی و اسناد مالی بیشتر از سقف مجاز حمل نماید، باید فرم اظهارنامه را تکمیل کند.
در اجرای این تصمیم گمرک هوایی، زمینی و دریایی امارات اقدامات زیر را معمول مینماید:
نصب علائم کافی در فرودگاه، بندر و مرز عبوری برای نشان دادن سقف مبالغ نقدی و اسناد مالی مجاز قابل حمل به زبانهای مختلف.
از مسافران ورودی یا خروجی سئوال میشود که آیا پول نقد یا اسناد مالی به ارزش یکصد هزار درهم و یا معادل آن در ارزهای دیگر دارند؟ اگر بیش از آن را داشتند باید در اظهارنامه ارزش دقیق آن را اعلام نمایند. با این حال باید توجه داشت آوردن پول یا اسناد مالی (چک و اوراق مالی) به امارات عربی متحده بیشتر از سقف ممنوع نمیباشد. هدف از ثبت اطلاعات کامل مالی مسافر مبارزه با پولشویی، موارد مالی تروریستی و یا دیگر جرائم میباشد.
سقف مورد اشاره برای افراد ۱۸ سال و بالاتر میباشد. مبالغ نقدی و اسناد مالی شخص با سن کمتر از ۱۸ سال باید به ارزش اسناد مالی همراه او اضافه شود.
درمواردی که مبالغ نقدی یا پولی و اسناد مالی از طریق کشتی یا بستههای پستی یا از طریق پیک برای بانک یا صرافیها یا دیگر موارد (شرکتها، موسسات) ارسال میگردد، قبل از وصول محموله، اطلاع داده شده و فرم اظهارنامه تکمیل گردد.
براساس توافقنامه بین بانک مرکزی و اتحادیه گمرکات، فرمهای تکمیل شده باید به یک واحد تخصصی جهت نگهداری برای یک دوره مشخص ارسال گردد.
چنانچه اظهارنامه ارائه نگردد و مبالغ نقدی و پولی یا اسناد مالی بیشتر از حد مجاز کشف شود افسر گمرک باید دلایل عدم اطلاع رسانی از سوی مسافر را بپرسد. اگر افسر متقاعد نشود، باید نسبت به ضبط و ارسال آن به دادگاه و مراجع قانونی اقدام کند تا در یک روند حقوقی براساس ماده ۱۸ قانون فدرال سال ۲۰۰۲ تحت ضوابط جرم پولشویی قرار گیرد.
قوانین و مصادیق قاچاق در امارات:
مبارزه و نظارت بر پدیده قاچاق بر عهده اداره گمرک فدرال امارات که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شده است.
وظیفه گمرک فدرال امارات توسعه خط مشیها و قوانین گمرک و نظارت بر اجرا و مشارکت موثر در حمایت از تجارت بینالمللی و مبارزه با تقلب و قاچاق میباشد.
قاچاق به تلاش برای آوردن کالا به داخل و یا خارج از کشور بصورت غیرقانونی و یا درخفا با نقض قوانین بدون پراخت مالیات قانونی گمرک، و یا برخلاف مفاد محدودیتهای تعیین شده توسط قانون اطلاق میگردد. کالا از طریق دریا، هوا یا زمین به کشور امارات وارد شده و عوارض گمرکی کالا، ۵ درصد ارزش هزینه، بیمه و حمل و نقل (CIF) میباشد. برای اقلام غیرتجاری، به مسافر اجازه حمل چمدانهای شخصی و هدایایی به ارزش ۳۰۰۰ درهم بدون پرداخت عوارض گمرک داده میشود و مسافران در صورت حمل پول نقد و یا چک مسافرتی به ارزش بیش از ۴۰۰۰۰ درهم یا معادل آن به ارز خارجی، باید مقدار و هدف واقعی خود را به ماموران گمرک با پرکردن فرم اظهارنامه اعلام نمایند، لازم به ذکر است که این مبلغ از ۱ سپتامبر به ۱۰۰۰۰۰ درهم افزایش یافته است.
موارد زیر شامل قانون قاچاق میشود:
- انجام ندادن مراحل قانونی کالا در اولین دفتر گمرکی؛
- طی نکردن مراحل قانونی کالا به داخل یا خارج کشور؛
- تخلیه و یا بارگیری محمولههای خلاف مقررات گمرک و یا تخلیه و بارگیری محمولههای خارج از مرز دریایی گمرک
- تخلیه یا بارگیری محموله هواپیما بطور غیرقانونی در خارج از فرودگاههای رسمی و یا حذف کالا در طول پرواز؛
- اعلام نکردن کالاهای وارداتی/صادراتی به دفتر گمرکی ” از جمله کالاهای تجاری همراه با مسافر؛
- عبور کالا از گمرک بدون اعلام آنها؛
- کشف کالای اعلام نشده به دفتر گمرک، با پنهان کردن آنها در شکافها و یا فضاهای طراحی شده؛
- افزایش، کاهش و یا تغییر در تعداد بستههای اعلام شده؛
قوانین واردات کالا بدون عوارض گمرکی در امارات محدودیتهایی نظیر کشورهای دیگر دارد از جمله برای نوشیدنیهای الکلی، سیگار، مواد مخدر و کالاهای تجاری، وزارت محیط زیست و منابع آب امارات عربی متحده جدیداً هشدار داده که قاچاق حیوانات مجازات جریمه و حبس را در پی خواهد داشت و هدف از این مجازات ممنوع کردن تجارت غیر قانونی حیوانات وحشی میباشد و بر اساس قانون محیط زیست امارات فروش حیوانات وحشی مانند شیر، یوزپلنگ و ببر، به جز جریمه موارد استفاده در باغ وحش یا مراکز پرورش و با مجوز رسمی غیرقانونی میباشد و جریمه نقدی تا ۱۰۰۰۰ درهم و حبس برای چند ماه را در پی خواهد داشت.
قاچاق دخانیات، یک قاچاق سازماندهی شده جهانی با سود عظیم و شامل فعالیتهایی از قبیل خرید و فروش مواد مخدر و محصولات تقلبی می باشد. خرید سیگار ارزان بدون مالیات به معنی معامله با مجرمان و لطمه زدن به کسب و کار صادقانه میباشد.